Admin
Bokningswidget på hemsidan

Lägga in bokningsknapp på hemsida

Oavsett om du har byggt hemsidan från grunden eller om du har använt ett publiceringssystem som WordPress, Squarespace eller Wix har vi tagit fram en lösning som fungerar för alla.

Vi får ofta frågan att lägga in bokningen som en delav hemsidan, men då allt fler hemsidor är responsiva för att fungera på såväl desktop som mobilt är det problematiskt när en iframe läggs in. Det krävs mycket anpassningar för att passa alla olika alternativ. Och alla hemsidor är olika uppbyggda och kräver då sin unika lösning. Genom den här lösningen räcker det med en knapp som fungerar överallt, på alla enheter, på alla plattformar. Dessutom behöver inte designen anpassas.

Klicka till höger för att se hur bokningsappen ser ut. Det är två enkla steg för att lägga till den på hemsidan.

  1. Lägg till ett script högt upp på sidan
  2. Lägg in en knapp på valfri plats

Steg 1: Lägg till ett script högt upp på sidan

Allting sköts av ett script som ligger på WaiterAids hemsida. Koden som ni ser nedan ska läggas in ovanför <body> högst upp på webbsidan.

<script type="text/javascript" src="https://www.bokabord.se/widget.min.js"></script>

Steg 2: Lägg in en knapp

Nedan är kod för knappen som ni placerar på valfri plats på er hemsida. Ni kan även välja att lägga den på flera olika sidor. När besökaren klickar på knappen kommer bokningen att öppnas som ett lager ovanpå er egen sajt. Vår widget anpassar sig efter storlek på skärm som användaren har och vilken enhet (dator, surfplatta eller mobil) som används för att fungera på bästa sätt.

<button data-hash="b1d4a29b35ea2d8dca6234c5e2af9850" class="waiteraid-widget">Boka Bord</button>